Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondreis Zuidwesten - tips?? overnachting / route Sequoia?

Discussie gestart

Clautje

 >:D

Eindelijk gaat het ervan komen, we gaan naar Amerika!! Voorpret is begonnen, de tickets al geboekt en de route al redelijk rond:

17-05-2012    San Francisco, Californie                            Pickwick Hotel San Francisco of Comfort Inn by the Bay
18-05-2012    San Francisco, Californie                            "
19-05-2012    San Francisco, Californie                            "
20-05-2012    Yosemite (zuid ingang Oakhurst)             Shilo Inn Yosemite
21-05-2012    Sequoia / Kings Canyon                     ??     Fairfield Inn Visalia of overnachting in Ferno (of via Mono Lakes?) [/b][/b][/b]
22-05-2012    Bakersfield, Californie                           ??      Clarion Hotel Bakersfield
23-05-2012    Death Valley, Californie                            Furnace Creek Ranch Resort
24-05-2012    Las Vegas, Nevada                                    Treasure Island
25-05-2012    Las Vegas, Nevada                                    "
26-05-2012    Las Vegas, Nevada                                    "
27-05-2012    Zion, Utah                                             Best Western Plus Zion Park Inn
28-05-2012    Bryce Canyon, Utah                                    Bryce View Lodge
29-05-2012    Page, Arizona                                            Quality Inn Page of Marriot Courtyard
30-05-2012    Grand Canyon, Arizona                            Best Western Grnd Canyon Squir
31-05-2012    Grand Canyon, Arizona                            "
01-06-2012    Lake Havasu City, Arizona                            Quality Inn & Suites Lake Havasu City
02-06-2012    Santa Monica, Californie                            Best Western Plus Gateway Htl
03-06-2012    Santa Monica, Californie                            "
04-06-2012    Santa Monica, Californie                            "

Alle tips en trics zijn meer dan welkom!!
Goede en slechte ervaringen met bovengenoemde hotels, ook met name qua afstand tussen hotel en NP.

We twijfelen nog over de route tussen Yosemite en Death Valley. We willen graag naar Sequoia, maar weten niet waar en via welke route we het beste kunnen overnachten...

We zijn van plan om alle hotels via reisburo te boeken.. Dit omdat je dan niet hoeft te zoeken naar een hotel aan het eind van de dag...
Misschien hotel vol, op zoek naar een ander hotel....????
Graag ook jullie mening/tips hierover.
#1 - 14-11-2011, 13:39 uur

wama

Wij verbleven ook in Comfort inn by the bay.
Het hotel ligt op een 10 minuten stappen van Fhisermans warf.
Rechtover het hotel is ook een bushalte naar het centrum.
Wij kochten op voorhand een San Francisco pass waar we 1 week al het openbaar vervoer mochten gebruiken
en 6 bezienswaardigheden bezoeken.
Onze film over San Francisco vindt U hier:
http://www.youtube.com/watch?v=1aSk8PmT3-U#ws
In het hotel was ook het ontbijt inbegrepen.
Furnace Creek Ranch Resort verbleven wij ook en hadden een standaard kamer.
Het diner was redelijk duur maar wel lekker.
Het hotel ligt ook wel afgelegen van de bewoonde wereld en daarom denkelijk die hoge prijzen.
Dagelijks hielden wij een blog bij die U hier kunt bekijken:

http://blog.seniorennet.be/1948guido/

Nog veel plezier met jullie voorbereiding en een mooie reis toegewenst

Ria en Guido
#2 - 14-11-2011, 16:46 uur

Tet14

Je doet Yosemite echt tekort met slechts een overnachting. Je zult wel zien waarom. Tioga pass zal nog gesloten zijn in mei dus moet je een andere weg zoeken. Via Bakersfield idd.   Three Rivers in Seki is een stuk leuker overnachten dan in Visalia.     Je kan van Visalia best naar Death Valley in een dag. gewoon vroeg weggaan.
Ik zou dus ergens een dag vanaf halen en die aan Yosemite toevoegen. Ook je tijd voor Zion en Page is niet al te lang maar kan natuurlijk wel. Waarom Lake Havasu?  Verder vinden veel reizgers 1 nacht in GC wel voldoende. Hangt ervan af wat je daar allemaal wil gaan doen.
Die BW ligt in Tusayan en dus niet in het NP. Probeer een hotel in het park www.grandcanyonlodges.com alhoewel die BW niet slecht is.
Tet
#3 - 14-11-2011, 17:21 uur

Marianne

Voor Yosemite heb je inderdaaad veel te weinig tijd, en die Shilo Inn ligt ook absoluut niet handig. Zoek iets in het park, of eventueel in El Portal als er niets meer is in het park (zie www.yosemitepark.com voor de mogeljikheden).

Citaat
We zijn van plan om alle hotels via reisburo te boeken.. Dit omdat je dan niet hoeft te zoeken naar een hotel aan het eind van de dag...
Dat begrijp ik niet, als je niet wilt zoeken kun je toch zelf iets van te voren boeken? Dat hoeft echt niet (liever niet) via een reisbureau. Reisbureaus hebben vaak niet gunstig gelegen hotels.

Van de genoemde hotels ken ik alleen Furnace creek; je hebt daar verschillende mogelijkheden, van cabins tot luxe kamers, zie onze reisverslagen (we hebben alle variaties gehad).
Vooo Sequoia is Fresno of Visalia ook niet echt naast de deur. Kijk eens naar de mogelijkheden in het park. Voor de route van Yosemite naar Sequoia en onze accommodatie daar zie ons 2006-verslag.

Jammer dat de vlucht al geboekt is, als je andersom zou rijden zou je meer kans hebben op een open Tioga Pass (en een open glacier Point road). Maar als je naar Sequoia wilt ga je niet over de Tioga Pass.

Verder mooie route, misschien een extra nacht Zion in plaats van Las Vegas of de grand canyon?

Marianne
#4 - 14-11-2011, 17:36 uur

Dennis Vs79

Leuk! Wij gaan in ongeveer de zelfde periode en hebben ook een soortgelijke route..  Ons topic staat hier iets verder naar onder.. Ook met informatie over welke hotels we geboekt hebben onderweg.. Wij hebben ook een vergelijking gemaakt tussen prijs en locatie en op bepaalde punten ervoor gekozen om ietsie verder er vandaan te gaan zitten en de auto te gebruiken.

Bijvoorbeeld in Yosemite zitten we in El Portal.. of het gaat bevallen, geen idee  ;D

Waar ik nog even een aanvulling wil maken is dat het prima is om alles via een reisburo te reserven als je dat wil en je daar prettiger bij voelt. Het is absoluut niet waar dat reisburo's alleen maar hotels hebben op ongunstige locaties. Als je bij een goed  ;) reisburo boekt kunnen ze voor je op iedere gewenste locatie en in nagenoeg ieder gewenst hotel een reservering maken.
#5 - 14-11-2011, 20:07 uur

Marianne

Waar ik nog even een aanvulling wil maken is dat het prima is om alles via een reisburo te reserven als je dat wil en je daar prettiger bij voelt. Het is absoluut niet waar dat reisburo's alleen maar hotels hebben op ongunstige locaties. Als je bij een goed  ;) reisburo boekt kunnen ze voor je op iedere gewenste locatie en in nagenoeg ieder gewenst hotel een reservering maken.
Het probleem met reisbureaus is dat ze standaard vooral motels buiten de parken hebben. Als je iets anders wilt kun je dat laten boeken, maar wat is dan de toegevoegde waarde van het reisbureau als jezelf met een lijstje aan moet komen zetten? Kunnen ze het goedkoper? Hoe zit het dan met annuleringen?

Ik wil vooral Clautje duidelijk maken dat er naast het boeken bij een reisbureau en het ter plekke vastleggen van de accommodatie nog een andere mogelijkheid is.

Marianne
#6 - 14-11-2011, 21:40 uur

Clautje

Je doet Yosemite echt tekort met slechts een overnachting. Je zult wel zien waarom. Tioga pass zal nog gesloten zijn in mei dus moet je een andere weg zoeken. Via Bakersfield idd.   Three Rivers in Seki is een stuk leuker overnachten dan in Visalia.     Je kan van Visalia best naar Death Valley in een dag. gewoon vroeg weggaan.
Ik zou dus ergens een dag vanaf halen en die aan Yosemite toevoegen.


Bedankt voor jullie reacties!

Als de Tioga pas nog gesloten is, welke route / overnachtingsplek raad je ons dan aan voor naar en in Yosemite?? Je zegt via Bakersfield, maar dat is toch heeel erg omrijden als je vanaf San Francisco komt? We kunnen zeker 2 dagen in Yosemite overnachten, dan nog 1 overnachting ergens voor bezoek aan Sequoia.
Vraag is dus, welke route is dan het beste??

Lake Havasu is eigenlijk meer als overnachting in onze doorreis van Grand Canyon naar LA. In 1 stuk leek ons iets te ver. Als je tips hebt voor andere, leukere plek ipv Havasu hoor ik het graag!!!
#7 - 15-11-2011, 10:45 uur

Marianne

Waarom zou via Bakersfield om zijn?
De Tioga Pass is niet relevant als jullie sowieso via Sequoia willen rijden. Je rijdt dan van Yosemite naar Sequoia/Kings Canyon, en dan via Bakersfield naar death valley.
Kijk eens naar de kaart op www.nps.gov/seki hoe de weg in het park loopt en waar accommodatie is. Als je ten zuiden van Sequoia gaat overnachten moet je terugrijden het park in. Het is mooier om vanuit Yosemite de noordingang bij Kings Canyon te nemen, in het park te overnachten en dan via de zuidingang het park te verlaten. Of je overnacht een keer voor (Yosemite, Fresno?), en een keer na het park (Three Rivers). Dan van Three Rivers naar DV, dat kan in 1 dag. Het is allemaal afhankelijk van wat je in de parken wilt doen en hoeveel tijd je voor beide uit wilt trekken.
Als de Tioga Pass open is, is het wel mooi om die route te nemen. Je kunt dan meer tijd aan Yosemite besteden maar je mist Sequoia NP.

Dit stuk:
19-05-2012    San Francisco, Californie                            "
20-05-2012    Yosemite (zuid ingang Oakhurst)             Shilo Inn Yosemite
21-05-2012    Sequoia / Kings Canyon                     ??     Fairfield Inn Visalia of overnachting in Ferno (of via Mono Lakes?) [/b][/b][/b]
22-05-2012    Bakersfield, Californie                           ??      Clarion Hotel Bakersfield
23-05-2012    Death Valley, Californie                            Furnace Creek Ranch Resort
24-05-2012    Las Vegas, Nevada                                    Treasure Island


Zou je dus kunnen doen:
19-05-2012    San Francisco, Californie                            "
20-05-2012    SF - Yosemite (in het park/El Portal)
21-05-2012    Yosemite
22-05-2012    Yosemite - Three rivers
23-05-2012    Three Rivers - Death Valley, Californie                            Furnace Creek Ranch Resort

Je hebt niet veel tijd voor Sequoia, daarom zou ik ook bij een open pas de route via de Tioga Pass nemen en een overnachting in Mammoth Lakes nemen in plaats van Three rivers. Je kunt het open laten en ter plekke kijken wat je doet.

Marianne
#8 - 15-11-2011, 12:21 uur

Marianne

Nog even wat Lake Havasu betreft: dat kun je ook open laten en kijken hoe ver je komt. Palm SPrings is ene mogelijkheid, maar als je veel bij de grand Canyon wilt doen en je wilt die ochtend ook nog het park in, dan wil je misschien niet verder rijden dan Kingman. Via Sedona is ook mooi, maar dan ben je wat meer tijd kwijt.
Wat zijn jullie plannen bij de grand Canyon? Ik vond 2 nachten prima, eigenlijk nog te kort, maar zoals Tet zeg vinden veel mensen 1 nacht wel voldoende. Kijk eens in mijn 2011-verslag voor ons bezoek aan de GC.
Het is ook mogelijk om 1 nacht GC te doen, dan de volgende nacht Williams of Kingman, en dan door naar LA. Dan heb je ergens anders nog een dag (Yosemite/Sequoia).

Boek zo snel mogelijk voor Yosemite als je in het park wilt zitten.
Kijk ook eens hoe het met de weekenden zit; in Yosemite en de GC zal het erg druk zijn in het weekend, en LAs Vegas is 2 keer zo duur als je daar van vrijdag op zaterdag of van zaterdag op zondag bent.

Marianne
#9 - 15-11-2011, 13:12 uur

Clautje

Wat we precies willen gaan doen, moeten we nog even goed bekijken, maar we zijn geen fanatieke wandelaars in ieder geval.
Het zullen wel voornamelijk de standaard toeristische dingen worden!

Ik denk dat dit een goede tip is van je: Het is mooier om vanuit Yosemite de noordingang bij Kings Canyon te nemen, in het park te overnachten en dan via de zuidingang het park te verlaten. Of je overnacht een keer voor (Yosemite, Fresno?), en een keer na het park (Three Rivers). Dan van Three Rivers naar DV, dat kan in 1 dag.

Nog tips voor welke accommodatie we het beste kunnen kiezen voor Yosemite en Sequoia?
#10 - 15-11-2011, 14:21 uur

Clautje

na veel rondneuzen op deze site en alle tips, hebben we besloten om niet naar Sequoia te gaan.. De Sequoia bomen gaan we in Yosemite bewonderen.

We hopen dat de Tioga pass open is als wij er zijn, en dan via de pass, met een overnachting in Lone Pine, door te rijden naar Death Valley.

Mocht het onverhoopt toch niet lukken omdat de pas dicht is, moeten we dus via de route Bakersfield.

Heeft iemand nog voor deze route een alternatief voor Bakersfield, want dat schijnt niet veel bijzonders te zijn!

P.s. www.mapquest.com is echt erg handig!!
#11 - 17-11-2011, 12:05 uur

Marianne

Mapquest is inderdaad handig, maar dat geldt ook voor googlemaps. Het aardige van Mapquest is de optie: avoid seasonally vlosed roads.
Een alternatief voor Bakersfield: kijk gewoon hoe ver je komt. Ridgecrest is ook een mogelijkheid. Er zal altijd wel iets te vinden zijn, hoewel er op sommige stukken niet veel is. Kijk dus wel even waar je onderweg langs komt. Voor alleen een overnachting maakt het ook niet veel uit waar je zit lijkt me, maar het is wel prettig als je niet al aan het begin van de middag in een uitgestorven gehucht zit.
Als de Tioga Pass gesloten is, maar de Sonora Pass is wel open, dan is dat een mooi alternatief voor de route onderlangs. Het hangt ook af van waar je in Yosemite gaat overnachten. Wacht niet te lang met boeken daar.
Als de Tioga Pass open is zou ik niet in Lone Pine gaan overnachten maar al eerder want in Lone Pine zit je al dicht bij Death alley. Met een overnachting in Lee Vining of Mammoth Lakes heb je meer tijd voor Yosemite en de Tioga Pass.

Marianne
#12 - 17-11-2011, 12:20 uur

Clautje

dank weer :)

Lone Pine is idd al behoorlijk stuk op weg naar DV ... misschien Mammoth Lakes een beter idee!!

Ik denk dat we in Yosemite in El Portal willen overnachten bij Yosemite View Lodge.
#13 - 17-11-2011, 12:29 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15