Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

route noordwest VS en Canada vanuit Vancouver zomer 2010

Discussie gestart

sandrochka

Hier onze route na heel heel heeeeeeeel lang nadenken en puzzelen. Omdat we nu met z'n drietjes reizen moet je ook met meer mensen rekening houden. En de ervaringen van vorige keer uiteraard ook meegerekend! We denken dat we een evenwichtige route hebben gemaakt. Soms wel een dag met een behoorlijke afstand maar we hebben geprobeerd om daarna een iets rustigere dag te plannen.

13 juli   Nederland - Vancouver      
14 juli   Vancouver      Wallmart boodschappen doen eventueel Seattle Premium Outlet (2 uur rijden)
15 juli   Vancouver      
16 juli   Vancouver-Whistler   125 km 2 uur   Shannon Falls (watervallen) Squamish Brandywine Falls Whistler
17 juli   Whister Clearwater   425 km 6 uur   Whistler Mountain met gondola omhoog
18 juli   Clearwater Jasper           315 km 4 uur Wells Gray Provincial Park,  verschillende watervallen Mount Robson
19 juli   Jasper      Mount Edith Cavell,  Path of Glacier Loop,
20 juli   Jasper      Pyramid Lake,Lake Beauvert, Lake Annette, Edith Lake, Maligne Lake, Medicine Lake
21 juli   Jasper  - Canmore (o.i.d.)   300 km 5 uur   Athabasca Falls, Sunwapta Falls, Columbia Icefield Centre
22 juli   Canmore (o.i.d.)   Lake Louise,Lake Moraine,Johnston Canyone, Ink Pots ,Kootenay National Park,Olive Lake
23 juli   Canmore St. Mary   388 km 4 uur   Head Smashed In Buffalo Jump
24 juli   St. Mary West Glacier   117 km    Glacier National Park,Going to the sun Road
25 juli   West Glacier- Missoula   264 km    Flathead Valley, Moiese   National Bison Range,Missoula Smoke jumpers
26 juli   Missoula - Yellowstone   500 km 5 uur   Virginia City
27 juli   Yellowstone      Mammoth Hot Spring, Grand Canyon
28 juli   Yellowstone      Grand Prismatic Spring, Old Faithful Geyser
29 juli   Yellowstone      
30 juli   Yellowstone - Jackson   154 km 2 uur   Grand Teton National Park,Jackson;
31 juli   Jackson Carey (oid iets voorbij Craters)   350 km,    Idaho Falls, Via Craters of the Moon
1 aug   Carey Boise Of verder naar Oregon   2,5 uur   
2 aug   Boise - Bend                        512 km 5,5 uur   
3 aug   Bend Newport   4 uur   Sisters (three sisters)
4 aug   Newport - Portland   3 uur   
5 aug   Portland       Columbia River Gorge
6 aug   Portland - Packwood   275 km 3 uur   Mount St. Helens
7 aug   Packwood - Aberdeen   2,5 uur   Mount Rainier
8 aug   Aberdeen Forks   2 uur   Hoh Rainforest, Rialto Beach (zeesterren)
9 aug   Forks Port Angeles   1 uur   Olympic National Park
10 aug   Port Angeles Port Townsend   1 uur   Mooi stadje met Victoriaanse huizen
11 aug   Port Townsend- Vancouver   235 km 3,5 uur   
12 aug   Vancouver Nederland      

Zoals je ziet hebben we veel dingen erachter geschreven wat we graag zouden willen zien. Ik zou het fijn vinden als jullie er naar willen kijken en willen aangeven of het wel/niet te doen is. En wellicht hebben jullie nog leuke tips voor onderweg?

Sandra
#1 - 19-04-2010, 22:54 uur
2014: Noordoost USA: http://northeastusa2014.blogspot.nl/

2012: Midwest USA 2010: Canada en north-west USA 2008: West USA

Hans B

Hallo Sandra.
Een hele mooie route.
23 juli  Canmore
Je zou ook nog naar Golden kunnen rijden. Je komt dan over de Kickinghorse Pass met de Spiral Train Tunnels.
In Golden kun je geweldig raften (echt white water), super. 4u - 6u of 8u met bbq.
Vanaf Golden kun je dan naar het zuiden eventueel kun je dan nog even naar het Kootenay Park en bij Radium Hotsprings heb je een geweldig mooi zwembad met natuurlijk mineraal water (heerlijk poedelen).
Daarna heb je de keuze om de 93/95 te blijven volgen naar het zuiden.
Vlak voor Cranbrook kun je beslissen de 3 te nemen (hele mooie route), dan ga je ten noorden van Glacier langs of je rijdt verder naar het zuiden, de grens over en neemt bij Whitefish de afslag naar de Going To The Sun Raod en je rijdt dan dwars door het Glacier NP (hele mooie route). Uiteindelijk kom je in beide gevallen in St. Mary uit en zit je meteen op de goede route richting Yellowstone.
#2 - 20-04-2010, 09:39 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Tet14

Glacier naar Yellowstone is nog een dag rijden maar als je het echt heel mooi wil doen, rijd dan van Glacier naar Red Lodge, MT en daarna over Beartooth Pass richtinbg Cooke City en via Lamar Valley Yellowstone in de volgende dag.
Ipv Carey zou ik of in Ketchum gaan logeren of in Twin Falls. Carey was-flits-voorbij.  Hangt van je route af. Je kan ook door naar het mooie Stanley.
Boise lijkt me wat dichtbij nr Carey etc. Je zou kunnen besluiten door te rijden naar Baker City. Aangenaam plaatsje en een goede BW en vlakbij is het Oregon Trail center de moeite waard. Van Baker de prachtige route via de John Day NM's naar Bend of Sisters.
Als je van Bend/Sisters naar de kust gaat en dan naar Portland en de Columbia River Gorge loop maak je wel een omweg.  De Columbia Gorge loop nam de gehele dag. De moeite waard om hier de tijd voor te nemen en wellicht een extra dag in Portland. Een van de leukste steden in de USA imo.
Verder zal het aan de Oregon coast erg druk zijn en ik zou je aanraden een reservering te maken als je naar de kust wil.
Tet
#3 - 20-04-2010, 11:07 uur

sandrochka

Alvast enorm bedankt. Hier kan ik wat mee.
Ik zal het verder gaan bekijken en ook met de zusjes bespreken  :D
#4 - 20-04-2010, 17:39 uur
2014: Noordoost USA: http://northeastusa2014.blogspot.nl/

2012: Midwest USA 2010: Canada en north-west USA 2008: West USA

BelCan75

Hallo Sandra,

Ik vind je laatste dagen nogal druk.  Ik heb zelf zo'n route nooit gereden, dus ik kan er zo goed nu ook weer niet over oordelen.  Ik vroeg me af of jullie absoluut naar Portland willen in Oregon.  Ik ben wel al in Mount Rainier en Olympic NP geweest en vind dat deze prachtige parken toch iets meer tijd verdienen om te bezoeken.  Maar als ik naar jullie route kijk dan zou ik niet weten waar ik die kan veranderen, tenzij je Portland overslaat. Je kan dan van Boise naar Packwood, als je dat in 1 dag zou doen dan heb 700km af te leggen en zo'n 7 - 8 uren reistijd nodig.  Je kan onderweg ook ergens overnachten. Ik zou dan een 2-3 nachten verblijven in Packwood en Mount Saint Helens alsook Mount Rainier NP van hieruit bezoeken.  Om de verschillende delen van Mount Rainier NP te kunnen bezoeken moet je veel rijden, dus ik weet niet hoeveel je op 1 dag gaat kunnen zien...het hangt er vanaf wat je absoluut wil zien.  Vanuit Packwood kan je dan naar Aberdeen rijden of zelfs tot in Queets of Kalaloch.  In Kalaloch heb je het mooie Kalaloch Beach en Ruby Beach.  Als dat niet de bedoeling is en jullie willen absoluut Portland en dergelijke erbij willen dan kan ik jullie een paar tips geven van leuke plaatsen om te bezoeken in Mount Rainier en Olympic NP.

Mount Rainier NP:  Wij verbleven in de Mountain View Lodge in Packwood, prima plaats en niet duur.  Op 1 dag zou ik eerst richting Sunrise rijden vanuit Packwood.  Onderweg heb je een afslag naar de 410, volg deze tot aan Tipsoo Lake...prachtig gebied met een mooi meertje en prachtige wilde bloemen die rond eind juli - begin augustus in volle bloei staan.  Neem hier een paar uurtjes voor uit en rij dan richting Sunrise, daar heb je ook prachtige zichten met wilde bloemen en kan je ook een paar uurtjes doorbrengen.  Daarna zou ik als je terug rijdt richting kan je ook stoppen bij het Ohanapecosh Visitor Centrum, daar kan je een korte wandeling maken door het bos en langs de rivier.  En daarna kan je de Steveston Canyon Road volgen naar Nisqually Vista waar je een paar mooie wandelingen kan maken tussen de wilde bloemenpracht en natuurlijk met mooie zichten op Mount Rainier. Als je vroeg genoeg vertrekt dan kan je al deze dingen wel op een dag doen als je een paar uurtjes per plek doorbrengt.

Voor Olympic NP kan je vanuit Forks op 1 dag het Hoh Rain Forest bezoeken (in de voormiddag), in de namiddag kan je dan naar La Push met een mooie wandeling op Second Beach (prachtig strand) en later op de namiddag of in de avond naar Rialto Beach.  De dag dat je van Forks naar Port Angeles rijdt zou ik ook naar de Sol Duc Falls gaan.  Dit is een mooie wandeling van een 3km die niet moeilijk is.  Verder heb je ook Crescent Lake wat de moeite is om aan te stoppen en op 1 van de parkings bij Crescent Lake kan je ook naar de Marymere Falls wandelen, ook zo'n 3km wandelen op vrij gemakklijk terrein.  Vanuit Port Angeles kan je eventueel ook nog Hurricane Ridge doen, maar dit zou ik enkel aanraden als het vrij helder weer is.

Onderweg van Jasper naar Canmore is het ook de moeite om te stoppen bij de Watefowl Lakes, Peyto Lake alsook Bow Lake.  Vanuit Canmore zou ik ook een paar plekjes in Yoho National Park gaan bezoeken als je richting Lake Louise gaat.  Hier kan je het mooie Emerald Lake bezoeken (en de Natural Bridge) alsook de Takakkaw Falls.

Zo hopelijk heb je daar wat aan!  Nog veel plezier met het uitwerken van de details.
Groetjes uit Canada,
Ann :)
#5 - 21-04-2010, 21:27 uur
Belgische in Vancouver, CANADA ~ 
Mijn Blog met Foto's of Mijn Foto Albums


sandrochka

Hoi Ann

Bedankt voor je tips! Ik ga er even voor zitten de komende tijd.
Ik zag dat je ook op de blog van mijn zusje bent geweest, leuk hoor.
Dus jij komt uit Westminster, daar gaat zij ook wonen de komende maanden. Als je nog tips om te werken voor d'r hebt? ;)

Sandra
#6 - 24-04-2010, 20:09 uur
2014: Noordoost USA: http://northeastusa2014.blogspot.nl/

2012: Midwest USA 2010: Canada en north-west USA 2008: West USA

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15