Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Salt Lake City - Seattle

Discussie gestart

BJ2008

Hallo,

Mijn vrouw en ik zijn bezig een camper-vakantie in de US te plannen. Na in 2008 het zuidwesten te hebben gedaan willen we nu vanuit Salt Lake City naar het noorden rijden. Eindpunt wordt waarschijnlijk Seattle (met het oog op het inleveren van de camper). De route gaat via GrandTetons NP en Yellowstone naar de noordelijke staten. Opties zijn Glacier NP en de parken in de staat Washington (North Cascades, Olympic NP, Mt Rainier). We hebben een paar vragen aan ervaringsdeskundigen.
- Wat is de beste tijd om deze parken te bezoeken (met het oog op de drukte en het weer)?
- Is Glacier NP te doen met een camper? Ik lees hier en daar iets over beperkingen m.b.t. de lengte van de RV.
- Is Mt. St. Helens de moeite waard, of is dit een 'herhaling' van Mt. Rainier?

Al vast bedankt voor jullie reacties!
BJ2008
#1 - 28-01-2010, 16:44 uur

Tet14

Welkom op het forum.
Eind augustus en september zijn naar mijn mening de beste tijd voor een bezoek te beginnen in Grand Teton. Er zijn inderdaad beperkingen in Glacier NP voor kampers. Zie de nps website.  Mnt. St. Helens is geheel anders dan Mnt Rainier. De natuur heeft van St. Helens een stuk van de berg weggeslagen. De krachten die daarmee gepaard gingen zijn ongelooflijk. Mnt. St. Helens mag je niet missen maar ik hoop wel op een zonnige dag voor jullie anders zie je de aangeslagen berg niet.
Hoe lang gaan jullie?
Tet
#2 - 28-01-2010, 17:04 uur

BJ2008

Tet, bedankt voor je reactie.
Het plan is om in een RV te huren voor ongeveer 3 weken. We willen in elk geval voldoende tijd hebben voor Yellowstone. Ik denk dat we minstens een week uittrekken voor Yellowstone, al dan niet in combinatie met Grand Tetons NP. In elk geval genoeg tijd voor een paar mooie hikes, liever dan met de RV langs alle geysers en outlooks te racen. Verder hebben we natuurlijk wat reistijd nodig om van Wyoming in het noorden te komen. De relatief grote afstand tussen Glacier NP en Yellowstone vind ik eigenlijk een nadeel van deze route, maar wellicht is er onderweg ook genoeg moois te zien!

Groet,
BJ2008
#3 - 28-01-2010, 20:48 uur

Marianne

Mt St Helens en Mt Rainier zijn inderdaad niet te vergelijken. Mt St Helens bezoek je vooral om te zien wat de impact van die uitbarsting is geweest. De visitor centers zijn een bezoek waard, hier kun je onder andere van alles lezen over de uitbarsting.
In 2006 hebben wij beide bezocht zie ons reisverslag voor meer informatie.
Een week voor Yellowstone en Grand Teton is prachtig. Wij waren er in 2004 en in 2008 in juli; noodgedwongen vanwege de schoolvakanties, maar voor het noordwesten is dat een prima tijd. Wij hebben in 2006 zelfs een aantal dingen niet kunnen doen omdat er nog sneeuw lag.
September vin ik zelf iets minder omdat het dan toch al aardig snel donker wordt en er zullen dan ook al voorzieningen gaan sluiten.  Daar staat tegenover dat het wel rustiger is.

Marianne
#4 - 28-01-2010, 21:01 uur

Tet14

Van Gardiner, vlak bij de noordingang van Yellowstone is het een lange dag rijden naar de oostzijde van Glacier. Kan ook al sneeuw liggen zoals we ondervonden. Hier is de site: http://www.nps.gov/glac/planyourvisit/goingtothesunroad.htm Verder heb je echt wel 2 dagen nodig in dit NP als je wil gaan wandelen etc.  Wij vonden de oostzijde van Glacier mooier dan de westzijde. Het laatste stuk naar Glacier is fraai omdat je dan de bergen nadert. Als je veel tijd in GTNP en Yell wil besteden en ook je tijd voor Washinton neemt zou ik overwegen om Glacier over te slaan.
Tet
#5 - 28-01-2010, 22:33 uur

Hans B

Hoeveel tijd heb je?
Wanneer ga je?
#6 - 29-01-2010, 14:16 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

BJ2008

We gaan voor ca. 4 weken, waarin we ongeveer 3 weken een RV huren. De periode is nog niet zeker, in eerste instantie was het plan eind mei en juni, maar misschien is dat nog te vroeg voor Yellowstone en de NPs in het noorden. Eigenlijk zouden we de drukte in juli/augustus willen vermijden, maar in je uppie in de sneeuw van Yellowstone zitten is misschien ook niet alles...
#7 - 29-01-2010, 23:09 uur

Tet14

Je zal in september, zeker de eerste weken, echt niet alleen zijn en de kans op veel sneeuw is gering. De kans op sneeuw in Glacier zal groter zijn maar dan ben je ook niet alleen.
#8 - 29-01-2010, 23:27 uur

Hans B

Ik ben de laatste 10 jaar zeven keer in Yellowstone geweest, meestal in juli / augustus zomervakantie.
Een keer ben ik mei geweest, toen lag de sneeuw nog meters hoog en was het gehele meer bevroren.
Het was de eerste dag dat de weg tussen Jackson en West Yellowstone sneeuwvrij was.
Een keer hadden wij eind augustus alweer de eerste sneeuw, maar die was 's ochtends zo weggesmolten.

Over drukte hoef je je gaan zorgen te maken.
Het is net als de boot naar Texel, op de boot is het vol, daarna verspreidt zich iedereen.
Bij Old Faithfull staan 500 meter te wachten op de eruptie, daarna gaat ieder z'n eigen weg.

Glacier ligt toch weer wat noordelijker.
Ik zou bij vertrek vanuit Yellowstone informeren naar de toestand in Glacier en afhankelijk daarvan besluiten of je die route neemt. Daar is ook de restrictie voor campers 22 foot lengte om de pas over te rijden.
Je kunt ook via Craters ot Moon of via de Lolo Pass richting het westen.

Als Glacier niet lukt, zou je misschien Olympic NP kunnen bezoeken.
#9 - 30-01-2010, 09:36 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15