Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

van Bryce Canyon naar Blanding

Discussie gestart

hanz

We willen in twee dagen rijden van Bryce Canyon, via Torrey, Hanksville, Natural Bridges National Monument en Blanding, naar Moab.
We kunnen overnachten in Torrey (bij Capitol Reef), maar dan is het eerste stuk van de route nogal kort, en het tweede stuk juist erg lang.
We denken er daarom over om te overnachten in Blanding.

Is de bovengenoemde route de moeite waard? En is de afstand Bryce Canyon naar Blanding in één dag te doen? Of is het beter om dit hele stuk over te slaan, en via de snelweg in één dag naar Moab te rijden?

Wie kan me adviseren?
#1 - 20-10-2002, 18:21 uur

Dick Fontijn

Hallo Hanz,

De door jou genoemde route is zeker de moeite waard, ik heb die route met de motor gereden en dan zie je Utah op z'n mooist. De afstand naar Torrey is inderdaad relatief kort = 115 mijl / 185 km, maar je kunt natuurlijk een bezoek aan Capitol Reef Park inpassen. In Torrey zijn 9 motels, maar je kunt ook doorrijden naar Hanksville met zo'n 4 motels en dan is de dagrit 165 mijl / 265 km. Ik persoonlijk zou de route volgen via Torrey over de 24 / I-70 / 191 naar Moab en Natural Bridges overslaan. Wil je deze route in één dag rijden en dat is te doen, dan kom je uit op ongeveer 280 mijl / 450 km. Maar waar gaat de reis vanaf Moab naar toe? Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden, vanaf Bryce Canyon naar b.v.
Torrey kom je langs het Kodachrome Basin State Park, het Escalante State Park (dinosaurusbotten/versteende bomen) en het Anasazi Indian Village State Park, dus dagvulling genoeg als je daar interresse in hebt.

 ;D Groet, Dick
#2 - 06-11-2002, 11:27 uur
« Laatst bewerkt op: 06-11-2002, 11:28 uur door Dick Fontijn »

Jaimy

Hoi Hanz


Heb zelf ( door een inschattingsfoutje ...) de route van Moab naar Bryce in een dag gereden. Wij gingen eerst naar Canyonlands , toen terug naar beneden Moab, Blanding en afslag richting Natural Bridges ( wel heel mooi en eenrichtingsverkeer als ik het me goed herinner maar je moet er de tijd voor nemen en goed gaan lopen) dan verder naar Torrey / Capitol Reef ( uitlopers van Bryce Zion Grand Canyon etc heeft van ales wat , veel groen maar ook Canyons en mooie wandelpaden ) richting Bryce . Een hele dag over gedaan ' sochtends weg en echt tegen 21.00 / 21.30 aangekomen met af en toe ook uitstappen.
Overnachten onderweg ?? Torrey is het meest ontwikkeld denk maar als het niet hoeft zou ik het niet doen , met een beetje goed plannen rij je het in een uurtje of 6 .

Wij bleven liever 2 nachten in Bryce !!
#3 - 24-02-2003, 21:03 uur

Coyote

Hallo Hanz,

zelf ben ik vorig jaar vanaf Page, UT naar Moab gereden in 1 dag. Een andere route dan jij wilt weliswaar maar ik had ik Blanding ook als overnachtingsplaats opgenomen in mijn route. Blanding vond ik niet bijzonder, zo uitgestorven was het daar. Mijn bedoeling was om de andere dag door te rijden naar Moab. Omdat Blanding mij niet aansprak ben ik gelijk doorgereden.

Als je dus twijfelt tussen Blanding en Moab zou ik voor Moab kiezen als overnachtingsplaats. De afstand tussen Blanding en Moab is maar zo'n 75 mile.

TIP: Heb je trouwens Page, met z'n Glenn Canyon Dam, en Monument Valley ook in de route opgenomen? Zelf ben ik dus vorig jaar van Bryce Canyon naar Page gereden, daar overnacht en de volgende dag via Monument Valley en Blanding naar Moab gereden.

Succes met de voorbereiding

 8) Roland
#4 - 01-03-2003, 11:42 uur


Lees mijn reisverslagen op: www.rschotanus.com

Coyote

 :o  OEPS!!

Page, UT moet natuurlijk Page, AZ zijn!!!

 :-\ Roland
#5 - 01-03-2003, 11:44 uur


Lees mijn reisverslagen op: www.rschotanus.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15