Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

vancouver - halifax deel 1

Discussie gestart

babarage

Tja keuzes keuzes.  ik zit naar mijn route te kijken voor mijn vakantie in mei.  Ik vertrek met een campertje op 9 mei uit Vancouver en moet op 6 juni aankomen in Halifax.  Het eerste deel van de route kost me al de nodige moeite.  Ik heb al een tijdje de going to the sun road op mijn verlanglijstje staan dus die wil ik eigenlijk doen, ik wil ook naar Yellowstone ennuh mt rushmore, crazy horse en badlands maar ik begin zo'n vermoeden te krijgen dat ik het niet allemaal nu moet doen of toch wel?  ok hier komt dus de vraag, wat vinden jullie de beste optie en waarom.  dit is deel 1 van de reis waar ik give or take 10- 12  dagen voor heb.  ik wil max 250 mijl per dag rijden

optie 1

vancouver 
north cascades np
glacier
yellowstone
crazy horse
mt rushmore

optie 2

vancouver 
north cascades np
yellowstone
crazy horse
mt rushmore

optie 3

vancouver 
seattle (hoewel ik daar al eens geweest ben maar de boeing fabriek staat ook nog op een lijssie)
north cascades np
yellowstone
crazy horse
mt rushmore

optie 4
vancouver 
north cascades np
crater of the moon np
yellowstone
crazy horse
mt rushmore


optie 5
...... een heel ander idee dan ik al heb?

oh en ga ik grand teton er nog bijvoegen?

concreet, moet ik zo'n end om gaan rijden om in een dag door glacier te rijden?   is het in mei uberhaupt wel handig om daar te zijn of dikke kans dat de weg nog dicht is?

wat ik zeg keuzes keuzes :)
#1 - 24-12-2007, 20:38 uur

Marianne

Hallo Catelijne,
Ik denk dat je het beste Glacier kunt vergeten, net iets te vroeg in het jaar waarschijnlijk.
Op de NPS site staat dit:
Plowing on the Going-to-the-Sun Road begins in April and the entire length of the road is generally open in late May or early June. Other park roads generally open in May.
Zelf hebben we eens half juni het park bezocht, en hoewel de Going-to-the-Sun Road toen net open was, heben we verder toch weinig van het park kunnen zien. De trails lagen nog onder een laag sneeuw, en het was ook erg mistig. Je kunt het natuurlijk als optie open houden, en kijken hoe het weer is als je er bent, maar als je toch al te weinig tijd hebt, is het misschien beter om het niet in je planing op te nemen.

Craters of the Moon ken ik niet, wij gaan er misschien volgend jaar naar toe, op weg naar Yellowstone. Als het in je route past zou ik het zeker doen, maar ik heb wel begrepen dat je wel even de auto uit moet om het echt te waarderen.

Marianne
#2 - 24-12-2007, 22:01 uur

BelCan75

Ook al eens gedacht om door de prachtige Canadese Rockies te rijden?   Daar kan ook nog wel wat sneeuw liggen, maar voor het algemeen goed om doorheen te rijden.  Het is maar een gedacht, maar het is een prachtige streek om door te rijden en hier en daar aan de prachtige blauwe meren te stoppen!  Zie foto's hier beneden!  ;)


Moraine Lake in Banff National Park, Alberta  (oktober 2006)


Emerald Lake, Yoho National Park, British Columbia (oktober 2006)

Groetjes,
Ann  :)

#3 - 25-12-2007, 08:02 uur
Belgische in Vancouver, CANADA ~ 
Mijn Blog met Foto's of Mijn Foto Albums


babarage

hey belcan, wel aan gedacht maar dit keer maar niet want daar heb ik denk ik niet genoeg tijd voor als ik na 28 dagen in het oosten moet zijn :).  maar misschien volgend jaar of zo dat ik eens een one way name van vancouver naar whitehorse, dan heb ik daar alle tijd voor!

#4 - 25-12-2007, 14:05 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15