Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

wat kiezen in Zion?

Discussie gestart

twarnik

Hallo iedereen,

Ik ben zowat aan het rondkijken wat er in elk park zoal te zien valt.
Nu ben ik bij Zion aanbeland en ik kom bij een aantal trails uit.

Ik heb de foto's bekeken van de Angels Landing Trail : ziet er prachtig en heel spectaculair uit, maar,
is dit te doen met een gezin van 4 ( 2 volw. + 2 kids van 13 en 15 jaar). De volgende vraag die ik me dan stel :
als je dan toch het risico neemt om tot boven te komen, heb je dan de meeste dingen van Zion gezien, of laten we
toch beter deze tocht voor wat het is en nemen we een combinatie van andere trails zoals : riverside walk, weeping rock,
grotto trail, kayenta trail, emerald pool trail...

graag jullie mening aub, met dank

twarnik
#1 - 12-03-2010, 13:22 uur

petravv

Wij hebben weeping rock gedaan en een stuk met de bus die door het park rijdt, wat je zegt, je hebt kids om rekening mee te houden en die van ons (toen 15 en 10) vonden dit mooi zat :-)
Weeping Rock was trouwens erg mooi en we stonden op een meter afstand van een ratelslang, dus wel opletten!
#2 - 12-03-2010, 13:29 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

Marianne

Ik heb zelf Angel's Landing niet gedaan, ik weet zeker dat ik dat laatste stuk niet durf. Of het iets voor de kinderen is hangt heel erg van de kinderen af. Denk er aan dat het echt gevaarlijk kan zijn; als je kidneren hebt die niet luisteren of overmoedig zijn zou ik er niet aan beginnen. Aan de andere kant kun je natuurlijk wel net zo ver gaan als je wilt, het laatste stuk kun  je ook achterwege laten als je denkt dat het toch wat te eng wordt.
Ik ken mensen die het met hun kinderen gedaan hebben, zie hier voor hun verslag. Ook leuk om te lezen voor de andere mogelijkheden in Zion.

Ik vond het erg leuk om met de kinderen een stuk van de Narrows te doen (dus wat verder dan alleen de Riverside walk). Verder zijn er veel korte wandelingen die allemaal goed te doen zijn. Weeping Rock is leuk, Emerald Pools ook, en als je bij de oostingang komt is de Canyon Overlook Trail een aanrader.
Zie ook ons 2008-verslag.

Marianne
#3 - 12-03-2010, 14:19 uur

hdeweert

Veel mensen gaan niet verder dan Scouts Lookout als zij Angels landing doen,  en vinden het laatste stuk gevaarlijk. Lees en kijk
http://www.usa4every1.nl/usa/index.php?option=com_content&view=article&id=202&Itemid=613
 Je kan daar dus beslissen om verder of weer terug te gaan. De wandeling naar de Emerald pools is ook prima te doen . Lees en kijk
http://www.usa4every1.nl/usa/index.php?option=com_content&view=article&id=235&Itemid=630
De riverside walk, weeping rock, zijn korte wandelingen maar niet spectaculair.
Succes
Harm
#4 - 12-03-2010, 17:30 uur

eefergo

Wij hebben 7 jaar geleden de river walk gedaan en zijn toen door de rivier verder gelopen ( is dat the narrows??). We vonden het schitterend. Je kijkt dan wel niet uit over Zion, maar het lopen in die kloof...zo indrukwekkend!
#5 - 12-03-2010, 19:41 uur

Marianne

De Narrows is inderdaad het verlengde van de Riverside walk. Eigenlijk is de Narrows een meerdaagse tocht, maar je kunt ook gewoon een stuk heen en weer lopen.

Als jullie van spectaculaire wandelingen houden is Hidden Canyon ook een aanrader.
Hier een mooi overzicht van de mogelijkheden.

Marianne
#6 - 12-03-2010, 20:06 uur

twarnik

Aan de hand van jullie tips heb ik nog wat reisverslagen doorgenomen over Zion.
Ook hebben we videos bekeken via het net over Angel's landing. De meningen binnen het gezin zijn verdeeld: de kids zien het
wel zitten, mama ook, maar papa blijkt plots aan acute hoogtevrees te lijden... :-\
Ik denk dat we het daar ter plaatse zullen moeten beslissen.

Alvast many thanks voor jullie tips :afro:

twarnik
#7 - 12-03-2010, 23:51 uur

hdeweert

Aan de hand van jullie tips heb ik nog wat reisverslagen doorgenomen over Zion.
Ook hebben we videos bekeken via het net over Angel's landing. De meningen binnen het gezin zijn verdeeld: de kids zien het
wel zitten, mama ook, maar papa blijkt plots aan acute hoogtevrees te lijden... :-\
Ik denk dat we het daar ter plaatse zullen moeten beslissen.

Alvast many thanks voor jullie tips :afro:

twarnik
Papa kan gewoon bij Scouts Lookout blijven wachten tot de fam weer terug is.
Toen wij er waren vond ik het hele gedoe erg overdreven. Ik heb ze daar op slippers Angels landing zien lopen en ook het laatste stuk doen.
maar als je hoogte vrees hebt piep je wel anders denk ik.
Harm
#8 - 13-03-2010, 11:18 uur

Hans B

Wij (gezin van 4, met kids 20 en 17) zijn het afgelopen jaar in Zion geweest en hebben op één dag Angels Landing gedaan en de Narrows. Hoewel velen verder gingen vonden wij het laatste 500m. van Angels Landing langs de touwen wel best en hebben het niet gedaan. Vertrek 's morgens rond 0800 uur aan de klim (de hele weg is erg steil), want dan heb je nog de meeste schaduw.
De Narrow hebben wij bijna twee uur heenweg en 1½ uur terug gelopen.
Beide wandelingen zijn erg verschillend en heel erg mooi om te doen.
De eerste dag hadden wij enkele korte wandelingen gemaakt, Emerald Pools, Weeping Rock, Riverside (tot waar je de rivier instapt).

NB. Wij zijn niet ervaren in wandelen.
#9 - 13-03-2010, 11:26 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

henny en an

niemand de Watchman trail gedaan?? Vonden wij ook erg mooi en niet al te lang
#10 - 13-03-2010, 11:50 uur

Verelle

Een trip die wij hebben gedaan is de Subway, denk dat er weinigen hier op het forum deze trail hebben gedaan. Wij hebben deze van top to bottom gedaan, dan heb je een backcountry permit nodig (Left Fork of North Creek). Je moet in dat geval een aantal korte afdalingen doen via een touw, dus je hebt enige klimzaken nodig, zoals een helm, gordel en touwen en carabiners ed. Een prachtige tocht van ongeveer 9 mile, spoorzoeken, afdalingen en zwemmen in poelen. Toen wij er waren was het begin mei en het water was ongeveer 3 graden, gelukkig bestaat er ook nog zo iets als wet suits.

Als je van bottom naar top ( of indergeval tot aan de poelen) loopt hoef je geen backcountry permits aan te schaffen. Trail head is in Kolob Canyons, hier gaat geen bus naar toe. Het is ongeveer 4,5 mile one-way naar de poelen, dus 9 mile round trip. Let op, aan het einde van de trail moet je weer de canyon weer uitklimmen, venijnig stuk omhoog.

http://www.climb-utah.com/Zion/subway.htm

* note - voor de Left Fork of North Creek heb je een backcountry permit nodig, die je alleen via een online lotterij kan verkrijgen. Er mogen in totaal max. 80 mensen door de Canyon op een dag.
#11 - 23-03-2010, 22:36 uur
In april terug naar Amerika

Yessica

Ik denk dat Angels Landing zeker tot de verbeelding spreekt voor kids van die leeftijd. Ik heb hem zelf helemaal gelopen anderhalf jaar terug en het is werkelijk fantastisch! Maar.... ben gewoon voorzichtig, want hier geldt heel letterlijk: hardlopers zijn doodlopers. Houd de rails vast en de kettingen en neem vooral de tijd. En: vertrek heel vroeg. Als je om 6 uur begint aan de route is dat een mooie tijd, anders wordt het veel te heet. Als pa hoogtevrees heeft moet ie het zeker niet doen, laat hem een tijdschrift meenemen en op jullie wachten bij de Scott's lookout. Want als je echt wil en je gaat niet krijg je er achteraf echt spijt van! Ik las hier ook dat mensen hem op slippers deden, heb ik inderdaad gezien, maar dat lijkt me toch niet verantwoord. Op sommige stukken moet je echt klimmen en klauteren en bovendien lijkt het me niet zo fijn dat hele stuk op slippertjes. Je voeten hebben toch wel ondersteuning nodig, zeker op de steile stukken!

The Narrows heb ik ook een stuk gelopen en die vond ik dan weer een stuk enger, haha. Maar dat had uiteraard niets met hoogte te maken, ik was veel te bang dat ik ergens op een kei zou uitglijden en in het koude water zou vallen.

Ik ben jaloers, zou zo weer terugwillen. Ik vond Zion  G E W E L D I G !!
#12 - 24-03-2010, 10:00 uur
« Laatst bewerkt op: 24-03-2010, 12:03 uur door Yessica »snoodaard

Vanaf Weeping rock kun de slotcanyons van echo canyon en hidden canyon bezoeken,deze leveren gegarandeerd  mooie foto's op.Voor hidden canyon loop je wel even op een richel maar is zeker te doen.Het is een lastige tocht maar zeker de moeite.
#13 - 05-04-2010, 19:32 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15