Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Houston, Dallas Fort Worth en San Diego

Discussie gestart

pethard

We gaan van 31 maart t/m 5 mei met een "wegbreng"camper van Chicago naar Los Angeles rijden. We rijden zo snel mogelijk naar beneden en ons doel is om vooral in Texas en New Mexico te gaan "camperen". we eindigen in Californië. Het wordt onze 5de Amerika reis. We hebben eerder 6 weken met een camper door het "wilde" westen gereden en met huurauto's door zuidwest, Florida en the deep south. We hebben eerder met een 27" camper gereden in Denver, Salt Lake City en Las Vegas, dus we hebben een beetje stadse rij-ervaring maar kennen de grote "zuidelijke" steden helemaal niet.

We hebben  hier al veel topics en reisverslagen gelezen en daaruit een aardige route samengesteld. Naast veel natuurparken willen we ook een aantal grotere plaatsen aandoen om ook daar wat highlights te zien. We kunnen in reisverslagen weinig vinden over (camper)ervaringen in Houston, Dallas - Fort Worth en San Diego. Omdat deze stedentripjes (2 á 3 dagen) wel in ons reisschema staan opgenomen, graag wat aanvullende informatie :

- Is het mogelijk om redelijk dicht bij het centrum een RV camp te vinden ?
- Is het mogelijk om met een camper de stad in te trekken en eventueel te parkeren ?
- Is het beter om aan de rand van de stad te parkeren en/of overnachten op een RV camp bij mogelijk een OV halte en met het OV dagtripjes te maken. Is er voldoende OV in deze plaatsen of ben je aangewezen op langere taxi-ritten ?
- We lezen weinig over uitstapjes in Houston, zijn daar wel highlights die echt het zien en de moeite waard zijn?
- We zijn twee dagen in Dallas - Fort Worth, daar is veel te zien, we zoeken suggesties om deze dagen zo optimaal te benutten, waarbij we weten dat we een selectie zullen moeten maken. Wellicht heeft iemand hier al ervaring mee ?
- Voordat we de camper terugbrengen in LA willen wat dagen spenderen in San Diego of omgeving. Ook hier geldt dat we er niet goed uitkomen wat leuke dagbestedingen kunnen zijn. Suggesties ?

Graag jullie hulp !   met dank  Pethard :police: en Cathard  nlvlag#1 - 18-01-2015, 23:04 uur
met vriendelijke groeten,

Peter Harderwijk

Cees A

Je vragen over campers, kamperen en Houston laat ik graag aan anderen over.
Ik weet niet wat je plannen zijn in Dallas/Ft.Worth en hoeveel tijd je daar hebt, daarom zo maar wat ideetjes.
Een aantal ervan zul je zeker al wel kennen en misschien zitten er ook dingen tussen die je niet interesseren.

Eerst en vooral natuurlijk het 6th floor museum. Het museum op zich is niet zo groot, maar de plaats is natuurlijk historisch: http://www.jfk.org/
Andere musea: http://blogs.dallasobserver.com/mixmaster/2012/08/dallas_five_best_historical_mu.php
PS: het Dallas Heritage Village, een klein soort openluchtmuseum, is wel aardig.
In het centrum, dat op loopafstand van Dealey Plaza ligt, is een mooi aquarium: http://www.dwazoo.com/

De Ft.Worth Stockyards ken je waarschijnlijk: http://www.fortworthstockyards.org/Attractions.aspx
Maar ken je ook de Water Gardens ? http://www.fortworth.com/listings/Fort-Worth-Water-Gardens/2989/
De Active Pool in deze Water gardens is gebruikt voor een scene in de film Logan's Run
Of de mooie Botanical Gardens ? http://www.fortworth.com/listings/Fort-Worth-Botanic-Garden/2824/

Hoe je route verder loopt weet ik niet, maar als je via Amarillo rijdt ga je natuurlijk een steak eten bij Big Texan: http://bigtexan.com/menu/
Als je de 72 oz (ruim 2 kg) grote steak die ze daar hebben binnen een uur helemaal opeet hoef je 'm niet af te rekenen ........................

In dit bericht:  http://forum.verenigdestaten.info/reizen-algemeen/reismogelijkheden-vanaf-las-vegas/msg131410/#msg131410  wordt een route beschreven door zuidelijk New Mexico en Arizona. Je vindt er veel (linkjes naar) uitgebreide info over parken en plaatsen op die route.

Tot slot San Diego:
San Diego is een van mijn favoriete steden. Het is een mooie, aantrekkelijke stad waar veel te ondernemen valt.
In San Diego kun je bv naar:  (klik op de links voor meer info)
--- Old Town:   http://www.oldtownsandiego.org/videotour/
--- Schiereiland Coronado met het beroemde hotel Del Coronado:  http://www.hoteldel.com/
--- Vanaf Point Loma (Cabrillo nat. mon. ) heb je een mooi uitzicht over San Diego:  http://www.sandiego.org/what-to-do/beaches/point-loma.aspx
--- Gaslamp Quarter. http://www.sandiego.org/discover/gaslamp-quarter.aspx
--- Balboa park. Een groot park met 13 musea en de Zoo:  http://www.sandiego.org/articles/balboa-park/balboa-park-san-diego.aspx
--- In de haven kun je vliegdekschip de Midway bezoeken:  http://www.midway.org/
--- Bij die haven is Seaport Village met leuke winkeltjes en restaurantjes:  http://www.seaportvillage.com/visitors/tourist-information

#2 - 19-01-2015, 08:56 uur

Hans B

Cees heeft je al veel info over de steden gegeven, dus dat laat ik even voor wat het is.
Over de camper en grote steden.

Het is inderdaad lastig om in de grote steden een plekje te vinden bij de dingen die je gaat bezoeken.
Ook campings zul je niet in downtown vinden.
Wat je wel kan doen is proberen een Walmart of Home Depot te zoeken, zij hebben grote parkeerplaatsen daar kun je prima staan en zeker bij Walmart ook overnachten.
Houston Nasa heeft een grote parkeerplek, ook geschikt voor campers.
Ft Worth Stockyards heeft op 5 minuten lopen een groot (gravel) terrein waar je prima kan staan.
Dallas Dealey Plaza (Kennedy) heeft geen groot parkeerplein, wel een kleine (dure) voor auto's waar ook je camper terecht kan, maar ze rekenen dan minimaal 2 plekken.
Dallas Plano Southfork Ranch (tv serie Dallas) wil je hier een kijkje nemen, geen probleem de parkeerplaats is groot genoeg.

In San Diego zou ik gaan voor Mission Bay hier is een grote camping, wel prijzig, maar je zit meteen aan de baai en vlakbij SeaWorld. Wil je gratis camperen kan dat ook. Wij hebben enkele nachten gestaan bij het winkelcentrum Balboa / Genessee. We sliepen nabij de McDonalds en konden zelfs nét met de gratis wifi mee liften. Wij reden het stukje winkelcentrum - Mission Bay dagelijks en stonden op de gratis parkeerplaatsen rondom de baai.
#3 - 19-01-2015, 12:28 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Pieter79

Wat je wel kan doen is proberen een Walmart of Home Depot te zoeken, zij hebben grote parkeerplaatsen daar kun je prima staan en zeker bij Walmart ook overnachten.

Ik zag laatst bij een Walmart in de buurt dat er een bordje geplaats was met "geen overnachtings parkeerplaats" erop. Ik weet niet hoe dat te controleren is als de winkel 24/7 open is, maar wil je er wel op wijzen.

Gr. Pieter
#4 - 19-01-2015, 12:33 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Hans B

Wat je wel kan doen is proberen een Walmart of Home Depot te zoeken, zij hebben grote parkeerplaatsen daar kun je prima staan en zeker bij Walmart ook overnachten.

Ik zag laatst bij een Walmart in de buurt dat er een bordje geplaats was met "geen overnachtings parkeerplaats" erop. Ik weet niet hoe dat te controleren is als de winkel 24/7 open is, maar wil je er wel op wijzen.

Gr. Pieter

Correct, hebben wij ook al meerdere malen gezien.
Even de (nacht)manager vragen, geen probleem.
#5 - 19-01-2015, 15:50 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

pethard

Cees A bedankt voor de vele tips en links, we zijn al weer uren aan het lezen en halen er veel bruikbaar materiaal uit je opmerkingen en links. Ik kan je al wel vertellen dat de 72 oz steak hem niet gaat worden binnen een uur, ik denk dat ik dan een week nodig heb om bij te komen en die tijd heb ik voor andere leuke zaken hard nodig.  ;)  Gelet op de beschikbare tijd zijn we nu goed in staat een afwisselend programma voor de city trips te maken.
Hans B bedankt voor je tips met betrekking tot parkeren bij highlights in grote steden. We hebben al wel een app gekocht van AllStays Camp en RV, die zowel werkt op internet als GPS en dus ook onderweg is te gebruiken, waarop ook alle Overnight Parkings en Walmart vestigingen staan. op deze app is bij de Walmart al een selectie in kleur aangegeven waar "walmart No Overnights" en "Walmart Ask to Park"  mogelijkheden zijn.  Ik denk dat Walmart, wat Pieter79 aangeeft ook al selecties aan het aangeven is.  Ook handig is de prijsindicatie, voorzieningenoverzicht, reviews en via internet doorklikken op de site van de campgrounds / RV parks.
   
#6 - 19-01-2015, 21:53 uur
met vriendelijke groeten,

Peter Harderwijk

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15