Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Is Florida de moeite als...

Discussie gestart

Ree

Wij zijn een ouder koppel en we willen ergens maart april 2011 nog eens naar de States. Het zou onze 5de keer worden. In Florida zijn we nog niet geweest en ik zou van de forumleden willen horen of het voor ons de moeite waard zou zijn. Wat ons NIET interesseert is : strand, shoppen, grote steden en pretparken. Laat dat nu juist de redenen zijn van de meeste reizigers om voor Florida te kiezen. Wat we wel graag zien is natuur, landschappen, dieren, NP's en ook wel Cape Kennedy eventueel. We zijn zinnens om een 2 tal weken een auto te huren en te overnachten in hotels, al dan niet vooraf gereserveerd. Is Florida voor ons voldoende interessant ? De Everglades lijken mij boeiend maar dat is ook maar voor enkele dagen en ik zie niet onmiddellijk veel redenen om toch maar voor Florida te kiezen. Ik hoop eigenlijk dat ik het mis heb. Met dank voor de reacties.
Robert.
#1 - 25-12-2010, 21:52 uur

Hans B

Florida, één week of één maand?
De Everglades is inderdaad erg mooi, daarnaast zijn de verschillende eilanden op weg naar Key West ook prachtig.
Key West is een heel bijzonder stadje, je hebt het idee of je in de Caraïbic zit.
Zonder strand, shoppen, grote steden en pretparken zal het lastig worden om je een maand te vermaken.
Wat je wel kunt doen is naar St. Augustine, Savannah, Charleston om het oude (±1800) leven te ervaren met de prachtige huizen.
Misschien is New Orleans wat, wij zijn afgelopen jaar noordelijk door FL langsgereden, langs de TX, AB, MS, FL kustlijn, echt mooi, maar niet te vergelijken met het westen.
#2 - 25-12-2010, 22:31 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Yessica

Dit vind ik nou een grappige vraag  :)

Wat bedoel je met dat je niet van het strand houdt? Ik houd bijvoorbeeld ook niet van op het strand liggen, ik heb er geen geduld voor en vind het zonde van mijn tijd. Maar ik vind het wel weer geweldig om lanks kustroutes te rijden en van de ocean view te genieten. Ik ben ooit van Miami naar Cape Canaveral gegaan via de a1a en ik heb er echt van genoten!

Wat je ook kunt doen is naar het park gaan waar je zeekoeien kunt zien, volgens mij is Wop daar geweest, hij kan je er vast meer over vertellen.
Of, ik ben ook een dierenliefhebber, je kunt een bezoekje brengen aan het opvangcentrum voor wilde dieren die om allerlei vage redenen in Amerika zijn beland, zie www.bigcatrescue.org

De westkant is natuurlijk ook mooi, met Sanibel Island en Sarasota. Daar loop je grote kans dolfijnen te zien. En je zou natuurlijk ook het noorden van Florida kunnen bezoeken, zoals Tallahassee of als je meer van historie houdt, St. Augustine.

Ik vind Florida mooi, maar ik houd wel weer van steden. Ik zou graag willen weten waar jullie wel al geweest zijn en of we julie niet iets kunnen adviseren wat misschien nog beter bij jullie past.
#3 - 25-12-2010, 22:37 uurRee

Bedankt voor de snelle reacties. Wij denken een 2 tal weken te gaan. Wat we in Amerika al gedaan hebben : 2x Westen met de meeste bekende parken (o.a. 4 dagen Yellowstone, prachtig) en daar auto gehuurd en enkel slaapplaatsen gereserveerd in het begin en einde van de trip. Dan een georganiseerde (klassieke) busreis vertrekkend vanuit New York en zo naar Canada en dit jaar een ganse week Manhattan. We zijn in 12 jaar dus 4x naar Amerika geweest en we hebben inderdaad de smaak te pakken. Ik heb wel geschreven dat ik niet zo van grote steden houd en dan toch een ganse week New York doen lijkt inderdaad niet logisch maar NY is dan ook wel speciaal voor mij. Ben namelijk amateurfotograaf en heb me daar eens goed kunnen uitleven.
Een trip langs de zee vind ik zeker mooi maar vraag mij niet om op het strand te blijven. Vind ik zonde van mijn tijd.
#4 - 25-12-2010, 22:58 uur

hdeweert

Florida is niet vergelijkbaar met andere delen van Amerika. Veel ouderen zijn er heen vertrokken vanwege het klimaat en de
 doorsnee toerist komt er voor Disney . Natuurlijk is er wel veel te zien en doen, maar dat is niet vergelijkbaar met de natuur uit het westen.
http://www.usa4every1.nl/usa1/index.php?option=com_content&view=category&id=35&Itemid=56
verder zijn er hier en dar nog wat museums zoals het Dali museum en het winterverblijf van het Ringling Bros circus
Harm
#5 - 26-12-2010, 10:39 uur

Chris RTA

Ik denk dat u daar zeker zat kunt vinden om u te vermaken.
Veel mensen racen door florida heen en zien de hoogte punten in twee weken.
Als u de punten die u aangeeft niet gaat bekijken kunt u bij andere plekken meer tijd besteden.
Ik denk dat u een hele mooie vakantie daar kunt hebben.
Zeker als u op dit forum alles leest over florida en uw vragen hier ook stelt, denk ik dat u een mooi plan van aanpak kunt maken en zeker genoeg kunt vinden binnen uw smaak en interesse.

#6 - 26-12-2010, 12:27 uur

carolinavangennip

Hallo Ree,

Jullie zijn niet de enige die geen strandgangers zijn of op het strand liggen zonde van de tijd vinden. Wij zijn 2 x in Florida geweest en hebben buiten de parken in Orlando ook naar natuur en cultuur gezocht.

* Zwemmen met manatee's: in de Crystal river aan de westkust. Diverse kleine ondernemingen bieden daar de gelegenheid voor aan. Ook kan je een snorkeltour doen in een rivier. (typ maar crystal river en manatee in dan vind je genoeg om een dag door te klikken)

* Dolphin en Manatee tour aan de oostkust. Vertrekken veelal van Cocoa beach.
(voor beide geldt dat wij telkens met een kleinere onderneming zijn gegaan en iedere keer met z'n tweetjes op een tour zaten. Hoeveel geluk kan je hebben  :))

* Bok tower in het Lake wales district. Leuke wandeling in het park en je kunt er de oude estate ook bezoeken. Heel erg rustig.

* Big tree park in Longwood. Hier zie je zoals Florida was. Marsh landschap, mooie bomen en veel muggen

* Homosassa springs is ook bijzonder mooi.

* Een van de airboat rides zou ik ook zeker doen.

* St Augustine is een van de oudste stadjes van Florida waar alles nog zo is zoals het ooit eens was.

* En natuurlijk de Everglades

Hopelijk heb je weer wat dingetjes om verder te zoeken op het internet. Veel plezier ermee en een fijne vakantie
#7 - 26-12-2010, 19:55 uur
Inmiddels 25 x naar Amerika op vakantie geweest vanaf 2007. Telkens maanden lang gelezen, geschreven en gepland om steeds weer fantastische vakanties te beleven. Ben gek op prachtige vergezichten, kleine museumpjes, steden en Amerikanen

Ree

Bedankt Carolina,
Met uw tips heb ik nu wat opzoekwerk. Ga proberen een route samen te stellen. Het moet ook niet altijd zo spectaculair zijn als in het westen waar zoveel te zien is dat de dagen te kort zijn. Het zal sowieso een rustigere vakantie worden.
Robert.
#8 - 27-12-2010, 00:42 uur

Freddytex

Vergeet ook niet de omgeving van ocala te ontdekken.Deze omgeving is heel mooi van natuur mede door de verschillende bronnen in de omgeving.Ook het attractiepark silversprings is een bezoek waard.Hou bij het kopen van tickets of het inschrijven van motels rekening met de voordelen van seniortarieven.
#9 - 27-12-2010, 11:19 uur

Johan

En wat natuurlijk geen pretpark is en ook nog leerzaam kan zijn is Cape Canaveral!

Verder ben ik met Jessica eens dat simpelweg een route uitstippelen langs de A1A erg mooi kan zijn vanwege de leuke plaatsjes waar je doorheen komt en de route langs de kustlijn. Evengoed geld dat overigens voor de westkust.
#10 - 27-12-2010, 13:49 uur

Jenn

En of Forida de moeite waard is! Ik ben zelf ook geen type die aan het strand kan liggen, maar ook ik vind het heerlijk om langs de kust te reizen! Persoonlijk vind ik de Gulfcoast van Florida mooier dan de Space coast, maar daar zullen de meningen over zijn verdeeld. Er zijn al een aantal goede tips gegeven, en ik kan daar alleen nog maar aan toevoegen dat Florida barst van leuke kleine plaatsjes waar de gemiddelde toerist aan voorbij rijdt. Zelf ben ik helemaal weg van Mount Dora, maar ook Tarpon Springs vind ik reuze gezellig. Brooksville, Cassadaga, Lake Placid, .... Florida heeft vele 'verborgen' schatten te bieden! En laat ik natuurlijk het historische St. Augustine niet vergeten! Behalve dat dit een heel gezellig stadje is, kan je hier ook een bezoekje brengen aan de Alligator Farm. Hier vindt je alle soorten krokodilachtigen die er op de wereld bestaan! Zeer de moeite van een bezoekje waard. Ook zijn er vele (nationale) parken waar je kan genieten van de natuur, met dolfijnen of manatees kan zwemmen en alligators kan spotten. Het is zeker geen westkust, maar Florida is zeer de moeite waard, ook als je geen strand of pretpark ganger bent!

Alvast een fijne reis gewenst!
#11 - 28-12-2010, 18:21 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15