Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

met de auto van new york naar Orlando

Discussie gestart

Snen

Hallo,
Wie heeft er tips over een route met de auto van new York naar Orlando ( 3 weken in totaal, zomer 2015) met 2 volw en 1 kind van 12 jaar. Orlando is me goed bekend maar het tussenliggende stuk niet. Is het leuk om af te zakken via de kust, welke plaatsen zijn dan leuk, of moet je een stukje het binnenland in om bv de bergen te zien?

bedankt vast!
#1 - 11-09-2014, 00:58 uur

Ebelix

Wat wij leuke steden vinden in de staten vlak boven Florida zijn:

Atlanta, Savannah, Augusta en Charleston. De Smoky Mountains zijn ook mooi om te bezoeken.

Verder kom je langs Pittsburg en Washington DC. In de staat Delaware kan je goedkoop shoppen omdat daar geen sales tax is.

Er zijn vast veel reisverhalen te vinden van mensen die de route of een gedeelte van de route gereden hebben.

Veel succes met de voorbereiding. 
#2 - 11-09-2014, 10:55 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Bakvet

Ik weet niet of de 12-jarige iets met vliegen heeft of meer iets met shopping. In het eerste geval, in Washington DC heb je twee gratis luchtvaartmuseums (en allerlei andere gratis museums). Even daarboven ligt Baltimore, heeft een mooi centrum met oude schepen en visrestaurants en je kunt er een oud fort bezoeken, waar het Amerikaanse volkslied z'n oorsprong vond (The Star Spangled Banner).

Atlantic City is een gok/resort stad, men komt niet meer om te gokken, het afgelopen jaar zijn vier grote casino-hotels gesloten. In Delaware kun je wat Nederlandse geschiedenis vinden. Je kunt over de lange Cheasepeake bridge rijden naar Norfolk, daarna terug naar het Noordwesten naar Williamsburg. Daar heb je een enorm historie-park "Colonial Williamsburg" waar wordt nagespeeld hoe het leven in de tijd van voor en rond de Amerikaanse Revolutie (de bevrijding van de Engelsen) was. Ook kun je de echte plaats bezoeken waar de eerste Engelse nederzetting was (Jonestown). Voor Williamsburg moet je minimaal de hele dag uittrekken.

Dan kan je verder langs de kust omlaag over de 'barrier islands' van North Carolina, waar je o.a. de plaats Kitty Hawk hebt waar de Wright Brothers de eerste geslaagde gemotoriseerde vlucht maakten. Iets lager ligt Roanoke Island, 's zomers wordt hier in een openluchttheater een musical gespeeld over de komst van de eerste Engelsen. Het is de langst continu lopende voorstellingen ter wereld en er doen echte Broadway acteurs aan mee.

De barrier islands zijn helmaal via veerponten af te reizen, de langste trip duurt bijna vier uur, de kortste een half uurtje.

In North Carolina vind je veel natuurlijke stranden, in South Carolina heb je heel veel grote badplaatsen met kilometerslange stroken met hotels en winkeltjes. Savannah Georgia is een mooie voetgangersvriendelijke oude stad met paardenkoetsen e.d.

Dus je kunt heel die kust afreizen en veel afwisselende dingen doen. Aan de andere kant: in de Great Smoky Mountains en Atlanta is ook genoeg te doen, je kunt er gerust een paar dagen voor uittrekken. Vooral aan de westkant van de Smokys is het helemaal op familie-plezier ingericht. In Atlanta heb je rondom het Olympic Park de Coca Cola World, het CNN center (bezoek dat bij voorkeur op een doordeweekse dag, dan zie je live tv gemaakt worden) en het enorme Georgia Aquarium. Daarbij in de buurt heb je de Martin Luther King plekken (museum, straat waar hij woonde en werkte, de graftombe).

Voor beide routes, langs de kust of binnendoor, valt wel iets te zeggen...
#3 - 11-09-2014, 20:46 uur
« Laatst bewerkt op: 11-09-2014, 20:51 uur door Bakvet »

Tans4USA

Wij hebben in 2009 een rondreis gemaakt van NY naar Orlando in ruim 3 weken.
We hebben bijvoor beeld NY, Washington, Shenandoah (waar we ook beren gezien hebben) , Smokey Mountains,  Memphis, Nashville, New Orleans en The Panhandle bezocht.
Het was echt een onvergetelijke reis.
Misschien vind je het leuk om ons verslag te lezen http://oostamerika2009.blogspot.nl/
#4 - 13-11-2014, 17:09 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15