Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Plantages rond Charleston, South Carolina

Discussie gestart

gijs1985

Hallo allemaal,

Ik ga over 1,5 maand (o.a.) naar Charleston, South Carolina. Ik las dat je daar ook een aantal historische plantages kan bezichtigen, Middleton Place, Drayton Hall, Boone Hall (het huis is gebruikt in de serie North & South), Magnolia Plantation & Gardens enzovoorts. Heeft iemand ervaring met een van deze plantages? Welke is aan te raden? Alvast bedankt voor jullie reactie :)
#1 - 27-05-2012, 00:09 uur

allard

Niemand? Onze ervaring is inmiddels wat bedaagd. Wij bezochten het historische centrum van Charleston alsmede de Boone Hall in mei 1995. Wij vonden beiden zeer de moeite waard. Een paar foto's vind je hier.
 Deze link brengt je op een google map van het zuidwesten. Even naar de oostkust scrollen en (sterk) uitvergroten rondom Charleston. Ondanks het ontbreken van GPS zijn de geo-locaties van de foto's tamelijk exact. De iets noordelijker gelegen Cypress Gardens vonden we ook heel sfeervol.
#2 - 02-06-2012, 18:41 uur

carolinavangennip

Hallo Gijs,

Wij bezochten vorig jaar Boone Hall en Drayton Hall. Er zit nogal wat verschil in beide plantages. Boone Hall is een compleet huis met daarbij een echte nog in tact zijnde "slave street". De oprijlaan is op zichzelf al een bezienswaardigheid en je kunt er een ritje maken met een "busje" over het voormalig plantage gebied. Hier kun je eenvoudig 3 tot 4 uur rondbrengen. De negen hutten in het slaven straatje bevatten allemaal een multimedia voorstelling van een bepaald aspect van het slaven bestaan. In het laatste hutje wordt een aantal keer per dag door een Gullah (afstammeling van een slaaf in oorspronkelijke slaventaal) een korte voorstelling gegeven die wij erg indrukwekkende vonden. Ook het verhaal gedaan door een medewerker van Boone Hall over de slaven was erg indrukwekkend, niet mooier gemaakt dan het werkelijk is. Dus... Boone Hall, het pand zelf is minder interessant, vonden wij dan de omgeving eromheen. Ik hield toen een blog bij, hier is de link dan kun je een beetje meer lezen.

http://camitrips.blogspot.nl/2011/06/4-juni-charleston-boone-hall-plantation.html

Drayton Hall is een leeg pand waar de wind zo door heen waait. De rondleiding is wat rooskleuriger en romantischer en de bijgebouwen zijn wat minder aangekleed. Ook hier hadden ze een verhaal over het leven van de slaven maar dat was ook wat meer afgezwakt. Later zijn we nog naar Middleton House gereden omdat ik gelezen had dat ze daar nog daadwerkelijk rijstvelden zouden hebben. Helaas bleek dat niet te kloppen dus hebben we wat gedronken in de niet te vermijden souveniers winkel en zijn daar, zonder in het huis geweest te zijn, weer vertrokken.

Voor ons is het heel duidelijk: Boone Hall.

Succes met je planning
#3 - 30-06-2012, 09:21 uur
Inmiddels 25 x naar Amerika op vakantie geweest vanaf 2007. Telkens maanden lang gelezen, geschreven en gepland om steeds weer fantastische vakanties te beleven. Ben gek op prachtige vergezichten, kleine museumpjes, steden en Amerikanen

allard

Voor diegenen die de serie "North and South" nog in het geheugen hebben biedt de de Boone Hall ook nog een punt van herkenning.

Hoewel er in het zuiden van de VS meer dan 3 miljoen acres aan rijst verbouwd wordt kan ik me er niets idyllisch bij voorstellen. Dan moet je toch echt naar zuidoost AziŽ. OT Tip: Wie voor rijstvelden niet zover wil reizen kan ook naar Noordwest ItaliŽ
#4 - 30-06-2012, 16:54 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15