Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Scenic routes in Tennessee

Discussie gestart

Bakvet

Ben bezig met een reis in het oosten te plannen. Van Washington tot aan de Great Smoky Mountains is het wel duidelijk hoe je moet rijden en in welk tempo. Maar dan kom je in Tennessee aan. Hoe moet je dan verder? Als je op de Rand McNally Road atlas kijkt vindt je daar behoorlijk wat scenic routes. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik zit me zo af te vragen: heeft het zin om die staat enkele dagen te doorkruisen over die scenic routes of is het dan allemaal meer van hetzelfde?
#1 - 16-09-2007, 19:15 uur
« Laatst bewerkt op: 23-09-2007, 17:20 uur door Bakvet »

Mississippi

We zij in de verleden vaak in en rond Memphis geweest, maar daar is niet veel scenic. In het oosten zijn de Great Smoky Mountains, zeker in de herfst, zeer scenic!
Ik herinner me dat het ten oosten van Nashville heuvelachtig is. Zoiets als de Ardennen.


Great Smoky Mountains National Park
#2 - 16-09-2007, 19:37 uur
« Laatst bewerkt op: 23-09-2007, 15:10 uur door Mississippi »

Jez

Bakvet, ik zweer bij het boek "Scenic Highways & Byways" van National Geographic (ook te koop via Bol). Daar staan de mooiste scenic drives in beschreven, met 'van elke route minstens 1 foto. Het is onderhand mijn bijbel, dit boekje.

Mijn ervaring met al die mooie routes is dat je het op een gegeven moment wel gelooft, als je in dezelfde omgeving zit. We hebben nu bijvoorbeeld 2 routes laten zitten, omdat dit weer een schitterende kronkelweg door de bergen zou worden. Schitterend, maar die hadden we op dat moment al 2,5 week gereden. Dus om ze nou allemaal te doen........

Ik merkte ook dat volgens mijn road atlas van NG we over wegen reden die zij als scenic aanduiden, maar waar wij toch weinig aanvonden. Ook dan bood mijn bijbel uitkomst.
#3 - 21-09-2007, 23:00 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

PetraVS

Ben bezig met een reis in het oosten te plannen. Van Washington tot aan de Great Smokey Mountains is het wel duidelijk hoe je moet rijden en in welk tempo. Maar dan kom je in Tennessee aan. Hoe moet je dan verder? Als je op de Rand McNally Road atlas kijkt vindt je daar behoorlijk wat scenic routes. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik zit me zo af te vragen: heeft het zin om die staat enkele dagen te doorkruisen over die scenic routes of is het dan allemaal meer van hetzelfde?

Hoe ga je dan van Washington naar de GSM?  Waarschijnlijk via Skyline Drive?  Zorg dan, dat je ook zo af en toe van de drive afwijkt en dingen als Charlottesville (en Thomas Jefferson's Monticello) en de Natural Bridge bezoekt.  Er is in Virginia en North Carolina ook heel veel te zien in de kustgebieden, maar ik neem aan, gezien het feit, dat je naar Tennessee gaat, dat dat te veel van de route af zal wijken.
#4 - 22-09-2007, 01:31 uur

Bakvet

Mississippi: Als het heuvelachtig is, dan zal  ik ze niet allemaal afrijden.

Jez: dat NG boek ken ik wel uit de boekwinkel, ik zal er nog eens naar kijken. Ik ben het helemaal met je eens dat je het op een gegeven moment wel gelooft. Zeker als je veel in de auto zit moet het landschap elke dag of twee dagen wisselen. Zoiets bereik je soms sneller via de interstate. Alleen raak je zo snel gewend aan frisse lucht, dat je het echt vindt stinken als je weer op de snelweg rijdt...

Petra: Je tips zal ik aan de route toevoegen. Verder was ik wel van plan om via de Carolinas en Virginia terug (of heen?) te gaan. Ik stel me zo de route Washington-Memphis voor, dat is wel in te vullen met bezienswaardigheden. Maar hoe je weer terug naar Washington rijdt heb ik nog geen idee van. Het zal wel een route van vier weken worden, als je op de kaart kijkt is het echt een grote afstand.
#5 - 23-09-2007, 17:51 uur

Mississippi

Bakvet, ik zweer bij het boek "Scenic Highways & Byways" van National Geographic (ook te koop via Bol). Daar staan de mooiste scenic drives in beschreven, met 'van elke route minstens 1 foto. Het is onderhand mijn bijbel, dit boekje.

Ik heb deze 'bijbel' ook gekocht. Bedankt voor de tip Jez!  :afro:

Hans
#6 - 07-10-2007, 19:40 uur

lelici


leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15