Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Citytrip NY combineren met..??

Discussie gestart

Mare01

Dochter gaat met vriendin week stage lopen in New Jersey. Wij overwegen 2 scenario's;
A) meiden (15) vliegen alleen heen, wij halen ze na afloop op en plakken er met zn 4-en een paar dagen New York aan vast, of
B) wij vliegen met zn 4-en heen, wij zetten de meiden af en gaan samen een week een week op pad, pikken dan de meiden op en doen paar dagen New York.

Vragen die wij hebben, en waar we graag jullie input voor krijgen:
- wat/waar zouden we die week t leukst kunnen besteden? Zowel natuur als stedentips zijn welkom. We willen niet als gekken rondrijden maar 2 of 3 bestemmingen moet lukken
- relevante overnachtingstips zijn ook welkom
- stageverlener zegt vooral op Newark te vliegen ivm files etc bij JFK. Even gegoogled op huurauto's maar die bedrijven zitten vooral op Jfk lijkt t. Wat zijn jullie ervaringen met drukte op Jfk?
- en zijn er tips re autohuur?
- tips waar te zoeken op goede vliegtarieven zijn ook welkom. De voor de hand liggende (vliegtarieven, cheaptickets, wtc etc hebben we al gehad). Is het slim zsm (we gaan eind april 2013) te boeken of te hopen op lastminutes?

We hopen erg op jullie tips!
Alvast bedankt,
Mare
#1 - 26-09-2012, 20:25 uur

Hans B

A. blijf in NYC, er is meer dan genoeg te zien. Huur geen auto, koop weekkaart MTA en doe alles met openbaar vervoer.
B. voor de week dat je wilt reizen kun je enkele dagen Washington heel best combineren met een rit naar de Niagara Falls, vervolgens terug naar NYC. Auto is dan wel noodzakelijk, na deze week zie A.

Voor info over wat te doen in NYC heeft Bakvet een uitgebreid artikel op het forum geplaatst.
http://forum.verenigdestaten.info/index.php/topic,8412.msg87027.html#msg87027

succes.
#2 - 27-09-2012, 08:38 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

maryde

 Inderdaad blijf in NY of ga met de trein naar Philadelphia. Wij deden dit vorig jaar andersom, vlogen Ph, daarna met trein een week NY en terug met trein naar PH. Goedkope tickets gevonden op connections. be. Zij hebben voordeelweken begin januari.
#3 - 27-09-2012, 21:09 uur

Mare01

Wat een leuke suggesties al!
Optie om met OV naar steden te gaan is ook goede, ging er als vanzelf vanuit dat we perse auto moesten huren.
Zal dit weekend eens kijken naar onderlinge afstanden van gesuggereerde steden. Ben zelf 4 jaar geleden al in NY geweest, is niet helemaal onbekend dus.
Destijds overigens op JFK ingevlogen, ipv Newark. Eigenaar van stage-adres raad JFK af ivm files en drukte?

Dank ook voor tips over connection.be - vraag is of we tot januari durven afwachten - tickets kunnen ook zomaar duurder worden ...

Verdere tips blijven welkom, zeker ook voor accomodatie NY. Met 4 personen op 1 kamer, op goede loopafstand metro, niet te basic maar hoeft ook geen 5 sterren te zijn. Mag wel hoor maar dan voor n wereldprijs  ;)
#4 - 28-09-2012, 13:11 uur

Jez

Of boek een ticket bij Icelandair en maak een stopover op IJsland.......
#5 - 29-09-2012, 09:48 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Mare01

Thx Jez, maar komt - met stopover - op boven de 700 euro. Dat is net zo duur als KLM direct zonder stopover :-(
#6 - 29-09-2012, 16:33 uur

Jez

Oh bah, dat is niet grappig. Maar geef toe: wel een leuke voor in het achterhoofd, mocht icelandair eens een aanbieding hebben  ;)
#7 - 29-09-2012, 21:52 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Mare01

We zouden t ook erg leuk vinden om tips te krijgen voor natuurparken. Ik zie dat er echt veel op aardige rij-afstand liggen maar welke te kiezen? Tips, anyone?
#8 - 30-09-2012, 09:04 uur

Jez

Had je zelf al iets op het oog? Want dan kunnen we daar misschien iets over roepen. Het ligt natuurlijk aan je uiteindelijke route wat je kunt gaan doen. En aan je manier van transport; als je buiten de steden gaat is een auto wellicht toch handiger.

Aan de noordoostkant heb je niet de grote parken zoals je die in het westen hebt, maar er zijn een hoop kleine juweeltjes. Vlakbij Washington ligt bijvoorbeeld Great Falls NP, erg mooi. Vlakbij Philly heb je Valley Forge. En als je toch in de Philly-area bent (wat trouwens ook een erg leuke stad is), dan mag een bezoek aan Lancaster County natuurlijk niet missen. Dat is waar de Amish wonen. In NY State vind ik de Catskills prachtig en Woodstock is lachen. Langs de kust van grofweg NY naar Cape Cod (ook leuk!) heb je allerlei leuke dingen. Bijvoorbeeld Yale University in New Haven, maar zo is er nog veel meer.

Voor betaalbaar overnachten kiezen wij in NY voor een overnachting net over het water, bij een Super 8 of Days Inn of zo. Vanaf die locaties ben je binnen een half uur met shuttle bus of OV in hartje Manhattan en je betaalt niet de hoofdprijs. North Bergen, South Hackensack of zelfs Newark vinden wij prima uitvalsplaatsen. Voordeel van newark is dat je daar meteen een huurauto kunt ophalen, mocht je die toch gaan gebruiken.

Je kunt ook bieden op een hotel via Priceline.com. Ik meen dat Hans B. zo al eens erg voordelig hartje Manhattan heeft gezeten. Zelf heb ik ook goede ervaringen met Priceline (maar dan voor hotels op Hawaii)

Voor tickets kreeg ik pas de tip om eens bij Condor.com te kijken. Een Duitse maatschappij die schijnbaar erg voordelig is. Ik moet het zelf nog checken (ben net 2 dagen terug uit Alaska, nog geen tijd gehad....)

Misschien heb je nog iets aan mijn website; wij waren in 2009, 2006 en 2005 aan de oostkant.
#9 - 30-09-2012, 10:25 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Tet14

Vliegen op Newark beviel ons prima en er is een enorme keuze aan auto's  Als je een roundtrip wil maken ligt Newark ook geschikt.
#10 - 02-10-2012, 15:22 uur

Mare01

Wow geweldig Jez, dat zijn precies de tips waar we op hoopten!
Dank dus. Ga zeker de komende dagen jouw reisverslagen lezen - en eens de door jou aangeraden parken googlen en bekijken. Klinkt erg leuk - en alsof we daarna zeker nog n keer terug moeten want zo veel moois te zien!

Fijn dat Newark idd goed startpunt is, we willen idd daarvandaan met huurauto vertrekken, na ca week daar weer inleveren en dan met de meiden nog n dag of 4 NY city zelf platlopen.
#11 - 02-10-2012, 22:16 uur

Jez

Newark is inderdaad erg handig. Maar mocht je qua tickets toch beter af zijn met JFK, dan is dat ook goed te doen, hoor. Hebben wij ook wel eens gedaan. Hoewel ze zeggen dat het een vreselijk vliegveld is, hebben wij dat niet zo ervaren. Als je er vanuit gaat dat elk Amerikaans vliegveld vervelend is, valt het altijd mee  ;) Aankomst & immigratie ging vlot (terwijl ik toen een zieke man bij me had, type Aziatisch, in de periode dat de Chinese griep rondging...), huurauto was snel gehaald en we waren in no time de stad uit. Snelwegen vanaf JFK zijn prima te doen.
#12 - 02-10-2012, 23:10 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

B-man

Tip 1: Huur GEEN auto in NYC, dat is een drama. Gewoon MTA card kopen, taxi nemen en wat ik altijd aanraadt...veel lopen!

Tip 2: Er is zoveel te doen en zien in NYC dat je er zelf achter zult komen dat je daar meer tijd nodig hebt (en wilt hebben) dan je denkt.

Tip 3: Als je inderdaad een andere stad aan wil doen kies dan voor Philadelphia, Washington of DC. Ook Baltimore/Annapolis is nog een goede optie. Hou je van gokken dan is Atlantic City ook nog een optie maar dat is erg persoonlijk. Boston is erg leuk maar wat verder rijden. Maryland en Massachussetts bieden qua natuur sowieso genoeg dus dat kun je dan onderweg eventueel meenemen.

Tip 4: Doe liever 2 dingen goed dan 3 of 4 dingen half. Geloof me, je komt altijd iets tegen waar je niet op rekent (positief) en waar je dan langer wilt blijven kijken/hangen. Niks zo erg als haasten en deadlines halen tijdens je vakantie  ;)
#13 - 12-10-2012, 16:14 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15