Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tijdelijke Visa Vragen

Discussie gestart

Majez

Dear all,

Een paar vragen over ESTA. Ik ben in de zomer van 2014 in de US geweest op een ESTA (2 weken oid).
In December 2014 tm Februari 2015 ben ik ook op een ESTA geweest.
Daarna heb ik een B1 visa gekregen in NL (eind Feb) en ben toen van Maart tot begin Juni weer geweest om mn stage af te maken.

Vraag 1: Ik heb ondertussen een vriend in de US en wil hem uiteraard zsm weer opzoeken. Ik vraag me echter af omdat ik hier op het forum dingen lees over ESTA weigering ed of ik nu iets moet doen? Mijn B1/B2 visum heeft een expiration date voor Feb 2025, maar ik neem aan dat dit alleen geldt als je je visum telkens verlengt. Aangezien ik mijne in Feb 2015 heb aangevraagd en er intussen 6 maanden verstreken zijn, neem ik aan dat die niet meer geldig is. Kan ik als ik nu dus weer op vakantie ga/korte reis maak van <3 maanden gewoon op een ESTA aanvragen?

Vraag 2: De eerste drie maanden (dec 2014, Feb 2015) was ik ook al bezig aan mn stage en was ik dus op een ESTA aanwezig. Dat was uiteraard niet geheel de bedoeling volgens de regels. Stel dat ik later nog een visum aanvraag (H1B, Fiancee/Greencard) weet iemand hoe daar naar gekeken wordt? E.g. als ik gewoon zeg dat ik er toen was voor vakantie, hoe diep wordt daar naar gegraven? Ik kreeg nadat ik 3 maanden op ESTA was geweest ook met gemak een B1 mee.. Deze vraag is meer om een beetje af te tasten aangezien ik ook wel begrijp dat niemand hier een volledig antwoord op weet.

Alvast bedankt!
#1 - 16-09-2015, 21:31 uur

Pieter79

Hoi Majez,

Welkom op het forum! Ik heb niet heel veel tijd om te reageren nu, maar heb je al eens op uscis.gov en visajourney.com gekeken?

Gr. Pieter
#2 - 16-09-2015, 23:20 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15