Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

USA / CANADA 2009

Discussie gestart

JDJ

Hallo,

Na lang puzzelen en veel gelezen te hebben op dit forum hebben we onze reis voor 2009 door Amerika en Canada gepland. Het is nog wel flexibel. Alleen het beginpunt, eindpunt en het aantal dagen staat vast. Het programma ziet er als volgt uit:

1 aankomst Seattle
2 Seattle bekijken
3 rijden naar Kamloops ( CAN )
4 rijden naar Jasper
5 icefields parkway naar Banff
6 vrije dage ter besteding in en om Banff
7 richting grens USA
8 door Glacier NP naar Kalispell
9 rijdag
10 naar West Yellowstone
11 vrije dag ter besteding Yellowstone
12 door Gr Teton NP naar Jackson
13 rijdag
14 aankomst Las Vegas
15 Vegas
16 Vegas
17 vlucht
18 aankomst Amsterdam

Graag hoor ik jullie opmerkingen mbt bovenstaande route.

gr Johan
#1 - 22-12-2007, 18:35 uur

Marianne

hallo Johan,
Je bent er op tijd bij, 2009! En het ligt nu al vast?
Met het Candese deel ben ik niet bekend, maar de rest lijkt me wel heeeel erg krap!
Twee dagen Yellowstone vind ik al weinig, 1 dag is helemaal niets.
Ook Glacier verdient meer tijd, dan alleen er doorheen te rijden, maar het hangt er wel van af wanneer je er bent. Wij zijn er eens in juni geweest, en toen konden we nog geen wandelingen maken vanwege de sneeuw.

Marianne
#2 - 22-12-2007, 20:18 uur

Hans B

Hallo Johan,
't is maar goed dat je je al zo op tijd meldt.
Zoals Marianne al schrijft "het lijkt me wel heeeeel erg krap"
Wil ik het nog sterker uitdrukken. "Het lijkt helemaal nergens op."
Qua mijlen gaat het allemaal nog wel, mijn routeplanner geeft 2500 in 10 reisdagen.
Maar wil je dan helemaal niks zien ?
Je racet overal in sneltreinvaart voorbij.
Vergeet het Canadese stuk of vergeet het stuk tussen Yellowstone en L.V.
Maak je route wat compacter en stap eens de auto uit om een wandeling te maken.

succes, Hans
#3 - 22-12-2007, 21:25 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

JDJ

Hallo,

Volgens mijn berekeningen moet het goed te doen zijn. Wij doen geen wandelingen dus langer op een plek hoeft voor ons niet. USA/Canada zijn landen die prima per auto te verkennen zijn. Relax rijden, zo nu en dan stoppen bij een hoogtepunt, en dan weer door. Vandaar dat bijv het rijden door Glacier voldoende is. Al stoppend met de auto is er genoeg moois te zien zonder lange wandelingen te maken. Op deze manier is elke dag weer een verassing omdat je in een andere omgeving zit. De planning zal dan ook niet meer wijzigen, maar ik zou graag willen weten of jullie voor onderweg nog tips hebben qua bezienswaardigheden en routes. Zo lijken dag 3,9,13 en 14 wat saai dus misschien hebben jullie tips voor een leuke route op die dagen.

alvast bedankt

Johan
#4 - 23-12-2007, 15:19 uur

Marianne

Hallo,

Volgens mijn berekeningen moet het goed te doen zijn. Wij doen geen wandelingen dus langer op een plek hoeft voor ons niet. USA/Canada zijn landen die prima per auto te verkennen zijn. Relax rijden, zo nu en dan stoppen bij een hoogtepunt, en dan weer door. Vandaar dat bijv het rijden door Glacier voldoende is. Al stoppend met de auto is er genoeg moois te zien zonder lange wandelingen te maken. Op deze manier is elke dag weer een verassing omdat je in een andere omgeving zit.
alvast bedankt

Johan

Ik ben het met je eens dat je met de auto veel ziet, maar er is nog altijd meer dat je niet ziet. Maar als je niet gaat wandelen ben je inderdaad snel overal uitgekeken.
Toch blijft de tijd voor Yellowstone ook op die manier erg kort. Wat had je daar willen zien en doen? Je zult toch echt de auto uit moeten om een geiser in werking te zien, of om de Grand Canyon of the Yellowstone te zien. Idem voor de andere activiteiten als mudpots. En wat dacht je van een bezoek aan een visitor center of een ranger wandeling. Het is zo'n geweldig groot en interessant park, erg leuk om daar iets meer van te weten te komen.
Met maar 1 nacht heb je ook maar 1 avond en 1 ochtend, dus weinig kans op het zien van wild life. Maak in elk geval tijd om tegen de avond rond te rijden, misschien zie je een grizzly of een moose rondwandelen.

Citaat
De planning zal dan ook niet meer wijzigen, maar ik zou graag willen weten of jullie voor onderweg nog tips hebben qua bezienswaardigheden en routes. Zo lijken dag 3,9,13 en 14 wat saai dus misschien hebben jullie tips voor een leuke route op die dagen.


Dag 13: Rij via Bear Lake en Logan. Onderweg Zion (misschien alleen de noord-west ingang) en Valley of Fire en Lake Mead.

Marianne
#5 - 23-12-2007, 17:45 uur

Michiel77

Hoi Johan,

Wij hebben afgelopen zomer ook alles gereden en erg weinig gewandeld, omdat mijn vrouw dat niet goed kan. Maar ik moet je zeggen je schema is echt te krap. Kijk maar even op onze Blog (niks meer aan gedaan). Soms moet je echt wel een stukje gaan lopen om een park of punt goed te kunnen beleven. En 1 dag in Yellowstone is echt te weinig. Er is daar zoveel te zein en te doen.

Gr. Michiel
#6 - 24-12-2007, 14:44 uur

trisch39

Hoi Johan,

Inderdaad op tijd, maar beter te vroeg dan te laat, toch?
Ook ik ben het eens met de reacties hiervoor. Neem meer tijd of verander de route. Veel mensen die voor het eerst gaan proppen teveel in een tekorte tijd, en dat is jammer.
Ook wij hadden die neiging.Dat doen we niet meer, meer rust, veel stops en vooral toch veel bekijken. Vanuit de auto is veel te zien, maar je mist zo ontzettend veel!! Je blijft het meeste zien als je veel loopt, want die nationale parken zijn zooo prachtig!!
Dagje langer in yellowstone, dagje minder in Vegas. Aangezien je ruim op tijd bent kun je op tijd je verblijf reserveren in yellowstone.

Wij gaan dit jaar OA naar yellowstone, ik meld onze ervaringen als we terug zijn. 
#7 - 27-12-2007, 19:34 uur

Bren

Wij hebben dit jaar ook  Amerika en Canada aan gedaan.
in 1 woord geweldig,zeer zeker de Ice field parkway....prachtig.
Kijk eens naar onze website misschien kun je hier wat bruikbare tips uithalen

Nog veel voorbereidingsplezier.

Groetjes Harold en Bianca

http://members.home.nl/haroldenbianca
#8 - 29-12-2007, 16:23 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15